sightseeing · városnézés

Jajj, úgy élvezem én a strandot!

Sziasztok!

Képzeljétek el, nem lehetetlen Angliában nyárias időt kifogni! Ez szerdán bizonyosodott be, amikor is a hozzánk legközelebbi tengerparti városba, Weston-super-Mare-be látogattunk.

weston

Nagyon szerencsések voltunk, mert az egyik munkatársunk, Charlotte hívott meg minket, egy kisbusszal utaztunk, így többen is tudtunk menni egyszerre, egyszerűen. Ahogy említettem, az időjárás is nekünk kedvezett, mert verőfényes napsütés és lágy nyári szellő fogadott minket Westonban.

A városban igazából nem is néztünk körül – nem is tudom, hogy van-e bármi más, amiért érdemes lenne menni –, az összes időnket a parton, a strandon töltöttük. A parti sétány mellett és a környező utcákban rengeteg kis gyorsétterem, hal- és krumpliárus várja az éhes szájakat. Természetesen mindenhol lehet kapni fish&chipset, de miezt most kihagytuk, inkább egy kebabot választottunk.

IMG_0619

A partra érve az első, ami feltűnik az embernek, az a víz hiánya. Apálykor ugyanis a tenger annyira visszahúzódik, hogy a víz jó 5 perces sétára lehet “befelé”, nagyobb teret hagyva ezzel a strandon ejtőzőknek. Számomra meglepő volt látni, milyen sokan strandoltak itt. Lépten nyomon fürdőruhás gyerekeket, felnőtteket lehetett látni, sokuk pedig tetőtől talpig sárral volt beborítva – az alacsony vízszint miatt inkább csak dagonyázni lehett, mint fürdeni. Őszintén szólva nekem azért nem hiányzott a bikinim, jól megvoltam nadrágban és ujjatlan felsőben. Ne tévesszen meg azonban senkit az enyhébb nyári idő, magas faktorszámú naptejre ilyenkor is szükség van! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a pirosra sült hátam… 🙂

IMG_0628

És hogy mivel töltöttük az időt? Heverésztünk a parton, ettünk, sétáltunk, fagyiztunk. Semmi extra, mégis nagyon kellemes volt. Mindannyian örültünk, hogy kimozdultunk egy kicsit, és valami mást csináltunk, mint általában. 🙂

Puszi mindenkinek! F.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s